Gled deg til flotte konserter i Middelalderuka
1. juli 2014


Lørdag 26. juli starter vi med en musikalsk krønike i Rollag stavkirke. "Hjertekrøniken" framføres av Øyonn Groven Myhren m/ensemble.
Foruten Øyonn Groven Myhren, vokal, kraviklyre og harpe er det 3 spesialister på middelaldermusikk: Anne Hytta, fidle, Poul Hoxbroe, blåse og perkusjonsinstrumenter og Thomas Nilsson, hakkebrett og perkusjonsinstrumenter. Forestillingen fremføres som et gjøglermusikalsk fortellerteater med et klart  dramatisk forløp, som både er festlig, frodig og fengende!
 


Mandag 28. juli er det konsert på tunet på Søre Kravik i Nore. "Møya som drøymde"
Middelalderballader fra Hardanger og Voss vekkes til live i ny og fri drakt av folkemusiker Lajla Renate Buer Storli som kommer med et kremlag av nasjonale utøvere: Knut Hamre hardingfele, musiker og folkemusikkformidler Stein Villa og kvedaren og sangeren Kim André Rysstad. Med slike størrelser er det duket for en flott musikalsk kveld omkranset av det tidsriktige middelalderloftet i vakre omgivelser!
 


Tirsdag 29. juli er årets olsokkonsert i Nore stavkirke, konsertforestillingen ”Triumf og tragedie” ved Hallgrim Berg og Per Anders Buen.
De presenterer norsk slåttemusikk og solo hardingspel på sitt beste! Duoen løfter fram spelemannen Lars Fykeruds musikalske geni og setter fokus på hans viktige rolle i folkemusikken. (Lars Fykerud 1860-1902, fra Sauherad i Telemark, som også spilte mye blant annet i Rollag).
 
 

Onsdag 30. juli får vi oppleve musiker Jee Young Park
på det unike barokk-orgelet fra 1797
i Svene kirke. “Shall we meet Renaissance and Baroque?”


Fredag 1. august
i Flesberg stavkirke blir det folkemusikk fra Numedal og Argentina i unikt samspill! Årets internasjonale-lokale høydepunkt!

Guillermo Rizzotto, klassisk gitar, folkemusikerne Åshild Wetterhus, vokal/ kraviklyre og Even Tråen, hardingfele fra Numedal – samt valdrisen Sivert Holmen, hardingfele. Velkommen til en helt spesiell konsertopplevelse! Her får publikum oppleve et nytt og spennende musikalsk landskap, blant annet Kraviklyre sammen med klassisk gitar. Lansering/salg av cd’en Vindu!