Natur og kulturvandringer
30. juli 2014

Tirsdag 29. juli kl 10.00
Tur til Vårvikdalen/Midtlivegen i Rollag
med kjentmann langs gamle seterveier og for å se på spor etter jaktmetoder fra eldre tider
(ca 3 timer).
 


Onsdag 30. juli kl.14.00   
”FOLKETRU OG FLØTNING” – Fausko kulturpark, Smådøl i Nore og Uvdal    
Musikalske og historiske ord og toner ved kistedammen med felespiller Even Tråen og arkeolog Bente Fønnebø. 
En times utendørs minikonsert der publikum tas med på en reise og stopper ved treets ulike funksjoner i ulike tider og rom - fra jernalderovnen og behov for furu på 400-600-tallet, brenning i kullgroper på 800 - 1000 tallet og elva som transportåre for tømmer på 1700-tallet. Vi krydrer det hele med folketru. Ritualer var nødvendig for å være på god fot med de underjordiske, tusser, huldrefolket eller de norrøne guder.
 
 
 
 
Onsdag 30. og torsdag 31. juli kl. 10.00-17.00
Camp Trillemarka
Et av Norges største områder med sammen-hengende gammel naturskog, Trillemarka/ Rollagsfjell, ligger på grensen mellom Sigdal og Numedal.
Idrettsskolen, Numedal folkehøgskole,  arrangerer fotosafari onsdag og botaniseringsdag torsdag. Opplev Norges eldste gran, urskog i Theodor Kittilsens eventyrlandskap.
Forhåndspåmelding til kontor@idrettsskolen.com, tlf: 31 02 38 00 
 
 
Fredag 1. august kl 10.00-17.00
En dag som pilegrim
For første gang arrangeres pilegrimstur i Rollag. Turen går fra Veggli kirke og det førkristne gravfeltet i nærheten. På gamle ferdselsveier blir deltagerne kjent med lokal-historiske sagn og fortellinger, de drikker fra Olavskilden og ender opp på Rollag stavkirke, det eldste kristne samlingssted i kommunen