Møya som Drøymde - mandagens konsert på Søre Kravik gård i Nore
29. juli 2014
 
 
 Laila Renate Buer Storli hadde en drøm, å kunne samle den musikken hun hadde lært av middelalderballader fra Hardanger og Voss sammen med feleslåtter  hun hadde tilegnet seg. I 2013 gikk denne drømmen i oppfyllelse gjennom utgivelsen av CD'en "Møya som Drøymde"  Denne flotte julikvelden tok hun oss med inn i sine drømmer gjennom høytlesning, ballader og slåttemusikk.  Hun hadde med seg de kjente norske folkemusikkutøverne Knut Hamre på Hardingfele, Stein Villa - musiker og folkemusikkformidler, Kim Andre Rysstad - kveder og sanger og Guttorm Rogdaberg som forteller.
 
Tekst, Foto, Video:  Kreativ Kultur AS
 
 
 
 
Folk benket seeg i det flotte tunet på Søre Kravik framfor scenen som i kveld er svalgangen på det velkjente Kravikloftet.  Gårdeieren Tore Kravik ønsker oss alle velkommen til denne storslagne kvelden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fortelleren gir oss innblikk i folkemusikken og middelaldermusikkens tradisjon og trekker tråder mellom vestlandsspel og Numedalsspel.
 
 
 
På denne konserten var et av Laila Renate Buer Storli's store ønsker å ha med seg Knut Hamre, sin læremester på hardingfele. 
 
 
 
 
 
Da værgudene kunne ha skumle hensikter hadde en del trukket inn under tak.
 
 
 
 En liten filmsekvens fra konserten "Der Stander en jomfru"
 
 
 
 
Publikum nyter konserten og omgivelsene.
 
 
 
 
 
En rørt middelalderukeleder takker utøverne for denne flotte opplevelsen.  En stor takk også til vertskapet som år etter år tar i mot utøvere og publikum på den enestående middelaldergården sin!