Triumf og Tragedie - Nore Stavkirke, Olsokkvelden 2014
30. juli 2014

 
 Eit meisterleg spel !
 
Lars Fykerud sitt felespill ble på en mesterlig måte vist gjennom Hallgrim Bergs ord og Per Anders Buen Garnås' toner i den ærverdige Nore stavkirke denne Olsokkvelden.
 
Tekst, Foto, Video:  Kreativ Kultur AS
 
 
 
Lars Fykeruds storslåtte live både som Hardingfelespiller og økonomisk ble løftet fram for oss på en overveldende måte denne olsokkvelden gjennom Hallgrim Bergs rike fortellerevner og Per Anders Buen Garnås sitt mesterlige spill.
 
I en alder av bare 28 år ble han en meget velstående mann, etter å ha giftet seg og fått en betydelig medgift, noe som førte til at han kunne kjøpe seg et hotell på Kongsberg.  Her samlet det seg også mange spelemenn til felles hygge.  En av årets store begivenheter var Kongsbergmarken, fra denne komponerte han slåtten "Markensmondagen"
 
 
 
Publikum ble bergtatt av musikken og applausen var endeløs!  Her vises en sekvens fra konserten med slåtten Sevle'n.
 
 
 
 
 
 
 
 
 En mesterlig konsert er til ende, mange godord om opplevelsene faller på kirkebakken i det Hallgrim Berg og Per Anders Buen Garnås takker for seg.
 
 
 
 
 En stor takk til kveldens flotte utøvere.  Her ser vi dem sammen med utøvere som holder konserten Vindu i Flesberg stavkirke fredag 1. August.  Gå heller ikke glipp av denne konserten!