Avslutningskonserten VINDU i Flesberg stavkirke fredag kveld
2. august 2014
 
 
 
 
Det ble en verdig avslutning på Middelalderukas konsertserie Med Konserten Vindu i en fullsatt Flesberg Stavkirke 
 
En forsmak på konserten finner du her med ekstranummeret av Preludio/Renacer. Kristin Hammershaug kunne stolt og entusiastisk ønske den fullsatte kirken velkommen til konsert.
 
 
Tekst, Foto, Video:  Kreativ Kultur AS
 
 
 
 
 Aldri har publikum følt ressonansen i gitarkassen så sterkt som i Guillermo Rizzottos solospill, den fullsatte kirken var helt stille og bare vibrasjonen fra tonene strømmet mot oss så vart og så vevert og så igjen så kraftfullt at han tok hele det store kirkerommet. Når han så blir akkompagnert av en klar og ren, men beskjeden Kraviklyre og en forførende, hviskende, vibrerende hardingfeletone, som i Preludio (versiontrio), ja da kan ord vanskelig beskrive den stemningen vi alle følte i kirkerommet denne fredagskvelden.
 
 
 
 
 
Med seg hadde Guillermo Åshild Wetterhus - vokal og kraviklyre, Even Tråen - Hardingfele og Sivert Holmen - Hardingfele. Her kan vi høre trioen i samspillet "Preludio/Renacer"
 
 
 
 
En sterk duo, Guillermo hadde et fantastisk akkompagnement til de norske salmene og stevene til Åshild, her i denne salmen "I dag er nådens tid".  Mange av stevene skriver seg fra dagligdagse hendelser og gjøremål i og rundt heimen, som i bånsullen "No skal vesle bånet sova" etter Gunnlaug Lien Myhr, Hallingdal.
 
 
 
Det var driv over spillet som her i Milonga de la Libertad!
 
 
 
 
Guillermo og Even spilte blant annet valsen "Helsing til Minot", et flott samspill
 
 
 
 
De som hadde god sikt fram til Guillermo kunne se hvordan han med sine uttrykksfulle øyne styrte samspillet!
 
Med denne vakre vevre bånsullen, "So ro te Branes" etter Gullik Bekjorden, Lyngdal, avsluttet de konserten.
 
 
 
 
 
 
En stor takk til Kvartetten Gillermo Rizzotto, Åshild Wetterhus, Sivert Holmen og Even Tråen for en fantastisk kveld! Nå gleder vi oss til å lytte til CD'en som mange av oss kjøpte.