Middelaldermarked på Rollag bygdetun lørdag 2. august
4. august 2014
 
 
Et Middelaldermarked med Rollag bygdetun fullsatt av "ekte vikinger" avsluttet Middelalderuka 2014
 
Tekst, foto, Video:  Kreativ Kultur AS
 
 
 
 
 
Det var stor begeistring over Middelalderukas avslutningsarrangement, og folk uttalte flere ganger, "vi har aldri sett så mange på Rollag bygdetun noen gang"! - Og det var mange besøkende som strømmet inn sammen med regnet som strømmet ned, men værgudene viste seg å være på arrangørenes side, det ble opphold og noen solgløtt, en riktig strålende markensdag!
 
 
Som vanlig vekket grillet villsvin begeistring, og smaksprøvene gikk unna! 
 
 
 
Mange av kursdeltagerne ønsket å få med seg markedet som en flott avslutning på kursuken, men også en god del tilreisende kom strømmende til markedet.  I år var også en betydelig større andel av besøkene kledd i vikinge- eller middelalderantrekk. Man følte seg virkelig hensatt til en annen tidsepoke, det var vikinger over alt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spelet om Tråenskatten
 
 

 
 
 
 
 
Kl 14:00 var "spelet om Tråenskatten" annonsert, en fantasiforestilling om hvordan historien bak skattefunnet kanskje kan ha vært, se filmen her. Det var fullsatt på tilskuerbenkene og folk sto over alt og lot seg rive med i den "spennende" handlingen.
 
 
 
 
Det ble noen tøffe sener med harde kamper på vikingers vis.
 
 
 
Disse vikingebarna hadde også funnet veien til Markedet i dag, og de så  ut til å kose seg sammen med flere jevnaldrende  som også var ikledd vikingeantrekk.
 
 
 
Det var mange boder på markedet, både inne i og utenfor låven og noen hadde også rigget seg til oppe ved servicebygget.  Alle bodene hadde godt med besøk.
 
 
 
 
 
Kursdeltagerne fra sømkurset var ikledd sine flotte nye drakter, de var utrolig flotte å se på og gjorde markedet til et ekte Viking-/Middelaldermarket.
 
 
 
 
 
 
Det var vanskelig å rekke over alt, det foregikk noe hele tiden, men til slutt fikk vi også med oss Matopplevelser i Numedal, og noe i posen.
Takk for en flott markedsdag og takk til alle som stilte opp for å gjøre denne dagen spesiell!
 
Les også mer om Middelaldermarkedet på Numedalsnett og Laagendalsposten