PrintKunst og håndverksdagen på Dåset 26. juli
 
Tekst, foto og video:  Kreativ Kultur AS
 
Camelias blancas var den store attraksjonen på søndagens kunst og håndverksdag på Dåset, med forestillingen "Heller enn tårer".  En fortryllende forestilling der Camelias blancas synger og forteller, traktert av forskjellige middelalderinstrumenter,  fra den sefardiske sangskattens frodige materiale.  Denne sangskatten har sin opprinnelse i middelalderens flerkulturelle Spania.
 
 
 
 
 
 
Søndag kunne besøkende på Dåsettunet oppleve en intimkonsert av de sjeldne, en forrykende sang og musikkfortelling.
 
 
Camelias Blancas består her av Ylva Sjaastad:  Sang, lutt, lyre og fortelling og Marit Johanne Høye: traversfløyte og middelalderharpe.
 
 
Forestillingen handler om grevinne Blancaflors mann som har reist ut i verden for å drepe en drage, og hvordan grevinnen gjennom å fortelle historier til sine barn klarer seg gjennom sorgen og savnet etter mannen.  Ylva Sjaastad forteller historien gjennom sang og fortelling på en svært innlevende måte, hun trollbinder publikum totalt.  Sammen spiller Ylva Sjaastad og Marit Johanne Høye de vakreste toner som driver historien framover.
 
 
 
Grevinne Blancaflors historier kan du se her
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Litt lenger ut i eventyret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Siste del av sangene og historien kan du se her
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lot oss rive med, vi var nesten skuffet da det hele var over, det var en flott opplevelse å høre disse vakre tonene til en vakker fortelling. Jeg anbefaler på det sterkeste å høre hele forestillingen "Heller enn tårer", historien er fortryllende, musikalsk og instrumentalt er det en berikelse!
 
 
 
 
 
 
 
Vel ute av låven får jeg et hyggelig møte med Dåsetguiden.
 
 
 
 
Tunet har mange flotte bygninger, og i mange av bygningene var det utstillere, her et lite utvalg av det en kunne finne på Dåset denne søndagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bondekvinnelagets sommerutstilling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ved vedskjulet møter jeg et par som har kommet fra Drammen, de har søkt ly for regnet og nyter et lite måltid.  Egentlig hadde de planlagt å gå naturstien, men det får bli neste gang, smiler de.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tips en venn