PrintIngebjørg Bratland trio på Søre Kravik gård 27. juli.
 
Tekst, foto og video:  Kreativ Kultur AS
 
Så var hun her, Ingebjørg Bratland,  Middelalderukas nasjonale høydepunkt, på Søre Kravik gård i Nore, og hele 600 møtte opp for å se og høre henne. 
 
 
Folk gikk mann av huse for å høre Ingebjørg Bratland på Søre Kravik.  Billettkøene var lange og 5 personer måtte til for å få ekspedert køen i tide.  Enklest hadde nok de det som hadde kjøpt billett på forhånd, disse ble scannet og kom raskest inn.  
 
 
 
Det ble folksomt på tunet på Søre Kravik denne mandagskvelden, men ikke bare tunet, bonden hadde tatt i bruk jordene sine, og det sto biler over alt.  Ingen problem var det å vente heller, vertskapet solgte vafler og kaffe og etter hvert kom solen og varmet publikum.
 
 
 
Ingebjørg innledet konserten med et stev, "I kveld er e i Numedal og Nore og frir" et herlig stev som hun tryllet fram med sin flotte stemme.
 
 
 
 
Publikum hadde forberedt seg på en kald kveld, noe Ingebjørg også tydelig hadde gjort for som hun sa var sangen "Snø" på sin plass med den kalde sommeren vi hadde hatt.   Sangen var vakker, og solen kom den, vi kunne ikke hatt en bedre kveld.
 
 
 
 
 Det er stas når musikere av denne dimensjonen inntar svalgangen på det flotte loftet på Søre Kravik gård.  Når hun tryller fram sine toner, og spesielt i stevet som hun innledet med, får hun tankene til å gå bakover i tid til all den historien som kan ha utspunnet seg på  nettop denne svalgangen på Søre Kravik gård.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slideshow fra konserten ser du her til musikken fra Ingebjørg Bratlands plate "berre meg" med låta "Ingen som du"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det ble en uforglemmelig kveld med ord og toner fra  en fantastisk kunstner i ord og toner, vi hadde store forventninger og hun infridde dem alle!  Video fra takketalen til Middelalderukas leder Lill Samuelsen kan du  se og høre her
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingebjørg takket værgudene og publikum for denne fine kvelden
og vi takker deg Ingebjørg for en fantastisk konsert. 
 
 
 
 
Tips en venn