PrintFESTIVALUTSTILLINGEN 2016 ER ÅPNET
 
 
 
Tekst, Foto, Video:  Maj-Lis Bogstrand Mogen @Kreativ Kultur AS
 
 
 
Årets festivalutstilling ble høytidelig åpnet  lørdag 23 juli med Kunstneren selv, Yngvar Larsen, tilstede sammen med  Nore og Uvdals ordfører Eli Hovd Prestegården og festivallederen Lill Samuelsen.
 
Den nyrestaurerte lokstallen i Rødberg sentrum var et flott lokale for utstillingen, noe som ble understreket av kunstneren selv, som i sin ungdom hadde drømt om at lokstallen med sin egnede utforming og plassering som utstillingslokale skulle bli en realitet.
 
Yngvar Larsen er blitt en anerkjent kunstner og renomert såvel i inn som utland.  Han bor nå utenfor Miami, men har de siste 20 årene vært bosatt i forskjellige deler av verden, noe som har preget hans kunst.  Han arbeider som skulptør og fotograf.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Den nyrestaurerte lokstallen er som kunstneren selv nevnte, et utmerket sted for utstillinger.  De beskjedne, slitte veggene fremhever både bilder og skulpturer.
 
 
 
 
 
 
 
Her demonstrerer Yngvars familie den første skulpturen som møter oss i det vi kommer inn i lokalet.  Yngvar skulle lage noe som minnet om hjembygda.  Han valgte da denne modellen som er satt sammen av 4 sykkelhjul som igjen driver sauebjeller. Sauene er jo karakteristiske for fjellområdene i Nore og Uvdal, det var gjerne bjellelyden man våknet til i fjellet om morgenen, en ganske til tider irriterende lyd, men på samme tid positiv ved at den kan forestille klingende mynt i kassen.
 
 
 
 
Etter mange år ute var det gjensynsglede over å møte venner og kjente fra tiden da han vokste opp i Nore og Uvdal.
 
 
 
 
 
 
Her demonstrerer kunstneren selv installasjonen for publikum i det han beretter om dens bakgrunn.
 
 
 
 
 
 
Denne montasjen er bilde på Norges gauper.  Yngvar har laget en gaupe for hver gaupe som finnes i norge.  Så viste det seg at en del av gaupene var skutt under jaktperioden i produksjonsåret.  For å synliggjøre beskatningen av arten har han gitt en sort boks til hver og en av de avlivede gaupene, og nummeret dem.
 
 
 
 
Innover i lokstallen er det forskjellige rom, her finner man noe av kunstnerens bildesamling.  Mange av bildene skriver seg fra hverdagslivet i USA der han nå bor, det er glimt fra gatelivet, fra "den Amerikanske drømmen" som ikke alltid blir virkelighet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotografiene på veggen på bildet under er spennende selvportretter fra "livet bak en maske"  besøker du utstillingen får du vite hvilken maske.....
 
 
 
Det var mange som hadde tatt turen til åpningen av denne spennende utstillingen.
 
Vi anbefaler et besøk, her er mange spennende bilder og skulpturer som bør tas i nærmere øyensyn.  I denne artikkelen viser vi kun noe utstillingen. Historien bak bildene og skulpturene vil guiden fortelle om.
Tips en venn