PrintStillesongar med Anne Hytta og Guillermo Rizzotto grep publikum i Flesberg kirke
 
 
 
 
 Tekst, Foto, Video:  Maj-Lis Bogstrand Mogen @Kreativ Kultur AS
 
 
 
Det var en ærbødig stillhet  som preget tilhørerne i Flesberg stavkirke da Anne Hytta og Guillermo Rizzotto presenterte sine nykomponerte musikkstykker.  Anne Hytta trakterer  hardingfele og Guillermo Rizzotto gitar. 
 
 

 
 
 
 
Det er Flesberg kommune som er vertskap for den internasjonale konserten, her representert ved kulturkonsulent Kristin Hammershaug som har åpnet dørene til kirken og venter spent på publikum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det er nå fire år siden Guillermo første gang gjestet Norge og Flesberg stavkirke, da med et spansk ensemble. Under sitt besøk i Norge ble han presentert for hardingfele og slåttespillet, og ble grepet av det.  Han har inngått samarbeid med folkemusikkutøvere i Numedal og Hallingdal tidligere med prosjektet Vindu, og denne gangen med Anne Hytta og prosjektet Stillesongar som har blitt støttet av Norsk kulturråd, Middelalderuka og Flesberg kommune.  Denne konserten var også en opptakskonsert for videreformidling av musikken.
 
 
 
 
 
 
 
 Stillesongar blir, som Kristin Hammershaug innleder, et slags elvemøte mellom Pharrana i Rosario i Argentina, der Guillermo kommer fra og  elva i telemark der Anna har sine røtter.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Guillermo forteller under konserten at han, siden han kom til Norge og ble introdusert for Anne Hytta, har hatt en drøm om at de to sammen skulle fremføre en kombinasjon av den argentinske og norske folkemusikken.  I kveld har det blitt virkelighet, og de gleder seg til fremføringen.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Under fremføringen av stykkene har vi tydelig kunnet høre de forsiktige små bekkene som fører inn til den avsluttende store elvebrusen, det ble noen ekstatiske  lydbølger som svinget seg ut i rommet i avslutningsstykket under del tre av konserten.
Stor takk til Anne Hytta og Guillermo Rizzotto for en fantastisk kveld med et utrolig spennende og repertoir fremført av disse fremragende musikerne.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tips en venn