PrintNumedal Middelalderdalen
 

Velkommen til
Numedal Middelalderdalen

- en natur og kulturhistorisk perle sentralt på Østlandet

Legg turen gjennom storslått natur langs Numedalslågen fra Kongsberg til Hardangervidda gjennom det dalføret i landet med flest tømmerbygninger fra middelalderen.

Her kan du virkelig se og kjenne historiens sus i bygninger og vakker, uberørt natur! Numedal har i uminnelige tider fått kulturimpulser via Nordmannsslepene som var hovedferdselsåren mellom Østlandet
og Vestlandet. Slepene er merket, og hvis man går en tur langs de gamle farene vil man oppdage steinalder-boplasser, fangstanlegg, jernvinningsanlegg og gravfelt som vitner om menneskenes aktiviteter i over 8000 år.
 
I noen av de 40 tømmerbygningene og 4 stavkirkene kan man oppleve flere hundreår-gammel byggeskikk og unik middelalderkunst. I kirkerommene er det også flotte dekorasjoner fra 1600 - 1700 tallet.
De tre bygdetunene viser byggeskikk, folkekunst, husgeråd og redskaper som forteller om livet i dalen i gammel tid.
 
 

Opplev 
Middelalderuka i Numedal

26. juli - 1. august 2009
Hver sommer arrangeres det Middelalderuke hvor du kan ta del i varierte og spennende opplevelser langs hele dalføret. Middelalderuka byr på et mylder av arrangementer på bygdetunene, omvisninger og konserter i rikt dekorerte stavkirker og middelalderbygninger.

Omtaler og bilder fra Middelalderuka 2008
 
 
     

                                 

                                          


 
Tips en venn