PrintVelkommen til Numedal Middelalderdalen
 

- en natur og kulturhistorisk perle sentralt på Østlandet

 
Legg turen gjennom storslått natur langs Numedalslågen fra Kongsberg til Hardangervidda gjennom det dalføret i landet med flest tømmerbygninger fra middelalderen.

Her kan du virkelig se og kjenne historiens sus i bygninger og vakker, uberørt natur! Numedal har i uminnelige tider fått kulturimpulser via Nordmannsslepene som var hovedferdselsåren mellom Østlandet og Vestlandet. Slepene er merket, og hvis man går en tur langs de gamle farene vil man oppdage steinalder-boplasser, fangstanlegg, jernvinningsanlegg og gravfelt som vitner om menneskenes aktiviteter i over 8000 år.
 
I noen av de 40 tømmerbygningene og 4 stavkirkene kan man oppleve flere hundreår-gammel byggeskikk og unik middelalderkunst. I kirkerommene er det også flotte dekorasjoner fra 1600 - 1700 tallet.
De tre bygdetunene viser byggeskikk, folkekunst, husgeråd og redskaper som forteller om livet i dalen i gammel tid.
Opplev Middelalderuka i Numedal
26. juli - 1. august 2009


Hver sommer arrangeres det Middelalderuke hvor du kan ta del i varierte og spennende opplevelser langs hele dalføret. Middelalderuka byr på et mylder av arrangementer på bygdetunene, omvisninger og konserter i rikt dekorerte stavkirker og middelalderbygninger.

Omtaler og bilder fra Middelalderuka 2008
                                         
 
 
 
 
 
Tips en venn