PrintFlott intimkonsert med kjente Pr√łysen viser
Værgudene var dessverre ikke med oss i ettermiddag, men det hindret ikke publikum å komme til familiekonserten på Rollag Bygdetun. Det var over 30 stykker som møtte opp til denne begivenheten. Det var store og små som sang med på alle de kjente og kjære visene.

30.07.2009   Tekst og Foto: Tine Ingebo Nygaard 
Elin Prøysen og Egil Johansson heter de to flotte menneskene som underholdt oss. Elin Prøysen er som kjent datter av vår kjære Alf Prøysen. Elin og Egil traff hverandre i 1976 og fra 1977- 1986 turnerte de rundt om i Norge og hadde musikken som levebrød. De 10 siste årene har de hatt musikken som en bi inntekt ved siden av vanlig jobb. Til daglig jobber Elin på Norsk visearkiv, der kan man finne ut mye nyttig om gamle viser og eldre tekster. Gå da på visearkivet.no Egil til daglig som Forvaltningsrevisor. Elin og Egil har sammen gjort mye innenfor musikk. De har gitt ut CD, skrevet bøker, laget gitarbok for å nevne noe.

Konseptet til disse to er: Folk skal more seg, skal ha smil og latter, må ha allsang og skal være noen overraskelser. Dette konseptet innfridde de meget godt. De har 3 ulike programmer som de kan gjennomføre: Prøysen viser for barn, Prøysen viser for barn og eget repertoar med humørfylte viser.

Noen av sangene de sang var; Teddybjørnens vise, Mari du bedåre og sønnavind dansen. Når de er ute og holder konserter er det blant annet for institusjoner, barnehager og andre jubileer. - 90 prosent av jobbene vi får er på bakgrunn av tidligere jobber, sier Egil.

Om fremtiden så ønsker de å lære seg nye instrumenter, lage flere plater og underholde mennesker i alle aldre mange år fremover. -Jo eldre man blir, jo mer blir man opptatt av gamle visesanger, sier Elin Prøysen.

For mer info: proysen.no
Tips en venn