PrintSmakebiter fra programmet
Middelalderuka i Numedal vil i år foregå fra lørdag 24.juli til og med søndag 1.august. Her er noen smakebiter på hva som kommer:
 
Aasmund Nordstoga- åpningskonsert i Rollag
Åpningskonsert i Rollag lørdag 24.7, med Aasmund Nordstoga med band. Nordstoga er sanger og underholder med viser og folkeviser på repertoaret. I april 2009 platedebuterte han med albumprosjektet "Ein visefugg". Dvs. en fugg (bunke) gamle flotte viser. Han er nominert til spelemannspris i klassa for beste viseplate 2009! Har vunnet b-klassa i kveding på landskappleiken 2 ganger og har dermed avansert til den gjeveste A-klassa. Det er første gang han gjester Numedal!
Se: myspace.com/aasmundnordstoga
 
Årets festivalkunstner – Aino Jensen!
Glasskunstneren Aino Jensen, fra Kongsberg stiller ut glassarbeider i utstillingslåven på Dåsettunet i Flesberg. Hun har jobbet som glasskunstner i over 10 år og har nettopp hatt separatutstilling på galleriet Albin Up i Oslo i vinter. Hennes arbeider spenner over et vidt register av utrykk, fra fat, glassmalerier, lamper, relieffer og skulpturer . Hun har også deltatt på en rekke utstillinger på Østlandet de siste årene og har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag, blant annet i Buskerud fylkeskommune, Stortorvet på Kongsberg, Bergverksmuseet og Simrad Kongsberg. Vi kan love en variert utstilling fra en spennende og nyskapende kunstner!
Les mer om henne på nettsiden:
ainojensen.no
 
Ridderturnering med Frilansene
Spesielt for de yngre, og for alle som er interessert i middelalderen, tilbyr vi for første gang i Numedal ridderturnering og show med den norske gruppen Frilansene! Frilansene er en kulturhistorisk institusjon for europeisk middelalder, med fokus på perioden 1397-1434. Frilansene driver historisk forskning, historisk aktivitet og historisk formidling innen spesielle virkeområder.
Frilansenes showteam deltar på festivaler og andre arrangementer for å bringe turneringer ut til publikum og det er dette de skal gjøre i Numedal! De kommer med en egen leir og vil i tillegg til turneringen, vise fram rustninger og våpen, der publikum også kan prøve noe av utstyret.
De har bl.a. deltatt på Oslo Middelalderfestival, Hamar Middelalderfestival, Olavsfestdagene, Kristindagene, Hackaland (Belgia), Azincourt (Frankrike), Herstemonceux (England), Kungälv (Sverige), Oslo 1000 år, Akershus festning 700 år, Ringenes Herre i Oslo Spektrum, samt en lang rekke andre arrangementer.
Se: frilansene.no
 
 
Fullstendig program legges ut så snart alt er klart.
 
 
 
Del |
 
Tips en venn