PrintMiddelalderuka for 10. gang
Middelalderuka i Numedal ble første gang arrangert i 2001, og er et arrangement i regi av kommunene Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg i samarbeid med Lågdalsmuseet i Kongsberg og Fortidsminneforeningen i Buskerud. Middelalderuka i Numedal har i sommer 10-års jubileum og dette markeres med nærmere 40 arrangementer.

Lørdag 24.juli til og med søndag 1.august
Middelalderuka i Numedal arrangeres i olsok-uka hvert år med fokus på natur- og kulturopplevelser. Festivalen er det største sommerarrangementet i dalen med mange tusen besøkende!
Stavkirkene, bygdetunene og utvalgte middelalderbygninger er unike arenaer for aktiviteter, spel, konserter og fortellerkvelder med historisk ramme og atmosfære.


Festivalen byr også på en egen festivalkunstner!
Festivalkunstner er glasskunstneren Aino Jensen fra Kongsberg og hun skal ha utstilling i låven på Flesberg bygdetun, Dåsettunet.
 
Hvorfor en middelalderuke i Numedal?
Numedal er et unikt dalføre med fire stavkirker og flest bevarte trebygninger fra middelaldereren i Norge. I disse over 700 år gamle bygningene kan du oppleve gammel byggeskikk og middelalderkunst. Bygningsdekoren gjenspeiler middelalderens mytiske og religiøse verdensbilde.
 
 
 
 
 
 
Tips en venn