PrintOpplev Modus ensemble og skuespiller Per Christian Ellefsen
Konsert i Flesberg stavkirke 30. juli kl. 19: Douce dame er en konsertforestilling der tekster om høvisk kjærlighet fremføres i et vakkert samspill mellom en skuespiller, sanger og to musikere.
Del |

Alle dikt og melodier er av den store trettenhundretalls poeten og komponisten Guillaume de Machaut.
Selv om middelalderens diktere og musikere hadde et annet uttrykk enn det vi er vant til i dag, finner vi et felles møtested i det evige aktuelle temaet kjærlighet. Savn og lengsel, tvil og håp er universelle følelser som berører oss like mye nå som det gjorde for utallige generasjoner tilbake.

Modus ensemble legger vekt på å levendegjøre en av middelalderens store diktere og komponister. Ensemblets forestilling tilgjengeliggjør den høviske poesien gjennom sine norske oversettelser av Machauts dikt. Disse fremføres av en skuespiller i dialog med sangene som synges på sitt originale språk, gammel fransk.

I tråd med datidens praksis improviserer musikerne frem motstemmer og mellomspill som omkranser tekstene. Instrumentene er kopier av strykeinstrumenter og fløyter fra middelalderen.

Siden det finnes lite overlevert instrumentalmusikk vi kan assosiere med Machaut og hans verden, har Elisabeth Gaver (fidle og rebec.) og Hans Ola Gorset (fløyter) laget deres egne estampier, danseformer basert på Machauts melodier. Resitasjon ved skuespiller Per Christian Ellefsen.
 
Douce dame har en varighet på ca. 1 time.

Se mer om: Modus ensemble
 
 
 
 
Tips en venn