Konsertforestillingen ”Douce Dame”
2. august 2010
Flesberg stavkirke 30. juli: Publikum fikk en sjelden anledning til å oppleve en forestilling i tekst og toner om høvisk kjærlighet i middelalderen, skildret i tekst og musikk av den store franske 1300-talls komponisten og poeten Guillaume de Machaut (ca 1300-1377).
Tekst: Kristin Hammershaug
Foto: Gudveig Førle
Del |
Gjennom svært dyktige formidlere fra Modus ensembe: Gro Siri Johansen, sopran, Elisabeth Gaver, fiddle og Hans Olav Gorset, fløyter, samt skuespilleren Per Christian Ellefsen, som leste tekstene - fikk publikum en nydelig kontemplativ kveld.

Hensatt til middelalderens verdier, tankesett og musikalske uttrykk. Med kun levende lys som belysning i Flesberg stavkirke, kom man i riktig stemning og kirken passet perfekt som ramme rundt konsertforestillingen.

Utøverne framførte 8 verk av komponisten med tilhørende tekster. Med titler som ”Selv om De er langt borte fra meg” , ”Siden de har glemt meg, kjøre venn” og ”Om jeg skulle angre på min kjærlighet”, fikk vi et innblikk i den høviske kjærlighetsdiktningen som fantes på 1300-tallet.

Temaet var kjærlighet med savn, lengsel, smerte, tro og tvil. Disse evige og universelle følelsene rørte publikum – slik som de har gjort i uminnelige tider.

Tekstene ble inderlig framført av Per Christian Ellefsen. Dette var en opplevelse å minnes og ta vare på! De som ikke kom gikk glipp av en stor kulturopplevelse!
Glimt fra konserten