Kløvtur langs Normannsslepa
3. august 2010
I år gikk kløvturen ned fra Vegglifjell, med Espen og Frøydis Aasen fra Stall Mykstu som turledere. Fjedlare var Espen Aasen med Pontus, Pernille Hodnungset med Ronda, Frøydis Aasen med Sølv Dokka, Tore Sønju med Langkjendgutten og Sigurd Frogner med Bjørke Stjerna.
Tekst og foto: Frøydis H. Aasen
http://www.stall-mykstu.com/
Del |
 
Glade vandrer fulgte oss nedover fra fjellet. Vi møttes ved Veggli fjellkirke, og gikk veien ned til slepa ved Persbu. Der gikk følget inn på slepa, som er fint rydda og farbar med hest. Ved Diplemyr må vi innom hyttefeltet, men er raskt inn på slepa igjen.
 
På Raubekkmyra ved Elgfaret tok vi en rast før turen bar videre nedover. Måtte en liten tur innom fjellveien for passering av sperregjerdet for sauen. Ved Fram Lien kom vi inn på slepa igjen. Når vi nærma oss Kjemhus hørte vi toner fra Odd Nordstoga, og et ekstra gir ble lagt inn hos folk og hest så vi rakk ned igjen til konserten.
 
Bortsett fra et tre som lå over stien i slepa, er det ingen problem å ta seg til fjells langs denne. Slepa er merka med gul S, og uten hest kan du gå den hele veien.
Takk for turen, vi møtes igjen til neste år!