Kunst- og håndverksdagen på Dåsettunet
3. august 2010
Dåset 1. august: Middelalderukas mest besøkte arrangement i Flesberg. Med 259 publikummere krydde det av folk på Flesberg bygdetun, siste dag av Middelaldeuka.
Tekst: Kristin Hammershaug
Foto: Gudveig Førle
Del |
Den tradisjonelle Kunst & håndverksdagen gikk av stabelen- på den siste dagen i Middelalderuka. Og dette ville folk ha med seg! Med 20 utstillere med arbeider som spente fra kniver, ulike former for trearbeid, kjoler, festdrakter til små prinsesser, håndlaget bunadsølv, sølv, perler- og andre glass-smykker, redesign vesker og smykker, glassfusion, tekstiltepper, rosemaling, tekstiler, strikking og hekling- fikk publikum et bredt vareutvalg å kunne handle fra eller bare kikke på.
 
Demonstrasjon av knivmaking og treskurd var også populært å se på! Det samme var en 1929 Ford og en samling gamle Gjerde-sager, som spesielt mange menn fant interessant. Sliping av kjøkkenkniver, sakser og motorsagkjeder sørget Knut Trollerud for- for en billig penge.

I låven var det en utstilling av hovedsakelig kjoler som var inspirert av Middelalderen - spesielt laget for Middelalderuka og dette enkeltarrangementet. Mange var interessert i denne og fikk et ”miniforedrag” i stedet for en mannequengoppvisning som annonsert i programmet.
 
Med nærmere 260 besøkende er Kunst & håndverksdagen det mest besøkte arrangementet i Flesberg i Middelalderuka i 2010.